OGBT BLOG TUR | GERİ DÖNENLER YAZAR TANITIMI


Mott, Kuzey Kaliforniya'lı bir yazar. Kendisi Kurgu dalında bir BFA ödülü, şiir dalında ise MFA ödülüne sahip. 
 Şiir ve yazıları çeşitli gazete ve dergilerde yayınlandı.
2009 da Pushcart Prize ödülüne aday gösterildi ve Entertainment Weekly onu "New Hollywood: Next Wave"  listesinde ilk onu aldı.
İki şiir koleksiyonuna sahip: ''Aramızdaki Bu Şeye Aşk Diyoruz'' ve ''Arkama Saklan''
Geri Dönenler, 13'den fazla dile çevirildi ve New York Times Çoksatanı oldu. Geri Dönenler yazarın ilk romanı ve şuan ABC'de ''Resurrection'' isimli bir televizyon dizisine uyarlanmış bir biçimde yayınlanıyor.
The Wonder of All Things ise yazarın ikinci romanı. Kitap Ocak 2014'de yayınlandı.
YORUM
Öncelikle herkese merhaba, yeni bir blog tur ile karşınızdayız! Bu turdaki kitabımız ise ''Geri Dönenler'' 
Kitap eline ulaşan ilk Olimposluydum diye biliyorum, yanılmıyorsam. Kitap elimde biraz dolandı çünkü sınav haftamın en ağır dönemine denk geldi fakat bir şekilde tamamladım.
Kitabın kurgusu oldukça ilginç, küçük bir kasabada geçiyor olmasına rağmen ciddi olaylara şahit oluyorsunuz. Yaşlı bir çift, neredeyse 30-40 yıl önce ölen 8 yaşındaki oğullarının kapılarında belirmesiyle hayatlarını değiştiriyorlar. Tüm kasaba halkıysa bunu hazmetmeye çalışıyor, dünyanın geri kalanı gibi. Çünkü Dünyanın her yerinde ölen insanlar yeniden hayata dönüyorlar. Bunun için bir büro açılıyor ve bu insanlar evlerine yollanmaya başlıyor. Kitabın ilk sayfalarından itibaren The Walking Dead'a saracak diye bekliyorsunuz, en azından ben bekledim ama hayır, sarmadı. Yine de beni kesinlikle tatmin etti. Biraz dindar ve dinsiz farklı insanların bu duruma bakış açılarını yansıtmak istemiş yazar. Bir grup onları tanrının bir hediyesi olarak görürken bir grup onları dışlıyor vs. vs. Karakterimizin tek derdi ise anne ve babasıyla biraz zaman geçirmek.
Ben kesinlikle kitabı okurken oldukça etkilendim, biraz ağır ilerleyen bir kitap olmasına rağmen. Bu biraz da 3. bakış açısıyla yazılmış olmasıyla alakalı olabilir çünkü Şahıs bakış açısıyla yazılan kitaplar gözümde daha akıcı oluyor nedense, belki karakterin yerine geçebilmek daha kolay olduğu içindir, bilemiyorum. Ama kitabı okurken bunda da zorluk çekmedim zaten birden fazla karakterin hatta onlarca karakterin hayatını görüyorsunuz okurken. Kitap sanırım beni her açıdan tatmin etti. 
Puanım;


Unknown

2 yorum:

  1. iyi günler bir kitap aşığı olarak blog gezerken burayı buldum elinize emeğinize sağlık. başarılar diliyorum. amatör olarak yaptığınız bu blogdan para kazanmak isterseniz lütfen bana ulaşın saygılar. tuncmert1515@gmail.com

    YanıtlaSil

Instagram