Kitap Yorumu: Soğuk Öpücük- Amy Garvey


    
    Güzel bir temmuz gününde, talihsiz bir kaza Danny'yi Wren'den ayırır. İlk büyük aşkını kaybetmenin acısına asla dayanamayacağını düşünen Wren için bunu kabullenmek çok zordur. Ailesindeki bütün kadınlar gibi birtakım gizli güçlere sahip olan ama bunları nasıl kullanacağını bilemeyen Wren, sevgilisini geri getirmek için sihir dünyasının kapılarını aralar. Ama geri gelen Danny sadece, Wren'in âşık oldugu delikanlının içi boş kabuğudur. Buz gibi dokunuşu ve atmayan kalbiyle, bir zamanların hayat dolu Danny'si değildir o artık.
Wren artık Danny'yi gizli tutmak, sonsuza dek bir ölüyle yaşamak zorundadır. Bu sırada okuluna yeni gelen Gabriel onun sırrına ortak olur. Ama Wren kendini soktuğu bu durumdan yine kendi çıkmalıdır. Yapmak zorunda oldukları ona tekrar büyük bir acı yaşatacak olsa da…









Malum Migros'un güzelliğinden söz etmiştim, bu fırsatı değerlendirerek aldığım kitaplardan biriydi Soğuk Öpücük. Her şeyden önce kitabı beğendim mi? Evet. Bayıldım mı? Pek sayılmaz. Kurgusal açıdan çoğu yönden eksikleri vardı, karakterler yeterince güçlü yansıtılmamıştı ama yine de kitapta okuru çeken bir akıcılık vardı, belki de sadece genç yetişkin türünde bir kitap olduğu içindir. Zaten çok büyük bir beklentiyle başlamadım açıkçası kitaba, sınav haftası sebebiyle biraz da çerezlik bir şeylere ihtiyacım olduğu için bu kitapla başlamıştım. Konuya değinirsek; her şeyden önce beni en çok rahatsız eden husus kesinlikle ortada bir kitap kurgusunun olmayışıydı. Hani kitabın konusu ne dendiğinde konuyu kısaca anlatırsınız da sonunda ne oluyor sorusuna rahatlıkla cevap verebilirsiniz ya, bu kitapta öyle olmuyor işte. Sanki yazar önce konuyu bulmuş, aa ben bunu beğendim yazayım, demiş, sonra baktı ilerliyor bir de final uyduruvermiş. Böyle gelişigüzel ve yetersiz finallerden hiç hoşlanmam aslında. Kitabı sevdiysem birinci nedeni Gabriel, ikinci nedeni de akıcılığıdır. Sınav haftasında tam çerezlik bir kitap olabilir sizin için!



Unknown

5 yorum:

  1. Zamanında okumaya çalışmış, sıkılıp yarım bırakmıştım :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya öyle çok ahım şahım bir olayı yok zaten, ama bir duygu değil spfohspd

      Sil
  2. Oysa ki kitabın ismini ve kapağını etkileyici bulup almayı düşünmüştilüm. Alınacaklar sistemde bir kitabın ismini daha çizme zamanı. Dex'in bir çok kitabı öyle değil mi zaten? Kurgu ahım şahım değil, yazım dili desen eh ama öyle bir akıcılık var ki 2 günden uzun sürede bitirdiğim bir Dex kitabı hatırlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ismine ve kapağına bakarak aldım aslında, ama işte dediğin gibi tam bir ''Dex Kitabı''ydı. Dex Plus yine biraz daha iyi oluyor ama bunların çoğu tek kalıp cidden ve buna rağmen okunuyor :D Wattpad hikayelerindeki durum gibi sanırım, akıcılıklarıyla okutuyorlar kendilerini.

      Sil

Instagram